Wespelaar bibbert weer tijdens de Halloweentocht

Wespelaarwes-fred-2 Voor het vierde jaar op rij organiseren Wesly Pasteels en Fred Cramers op 15 oktober hun populaire Halloweentocht doorheen Wespelaar, waarbij de deelnemers dit jaar op nog meer acts en een langer parcours worden getrakteerd.

Na drie geslaagde edities van hun populaire Halloweentocht, gaan Wesly Pasteels en Fred Cramers op 15 oktober opnieuw vol enthousiasme voor een totaal nieuwe versie. “We zijn het onze vele deelnemers verschuldigd om steeds met iets nieuws op de proppen te komen”, gaat Wesly van start, waarbij hij meteen voor zichzelf een goed excuus heeft om zijn halloweenfascinatie ten volle te beleven. “Waar ons spookhuis, een vast gegeven bij onze tocht, vorig jaar als ‘dead pital’, lees: doden hospitaal, was ingericht, gaan we dit jaar voor een ‘freaky disco and the butcher’, waarbij de deelnemers zich aan een echte disco met een bijzondere inslag mogen verwachten. En wat denk je van een koelcel waar vlees in hangt, dat je na de tocht vers geslacht mag mee naar huis nemen?”, voegt hij er geheimzinnig aan toe. Er kan duidelijk geen twijfel over bestaan, Wesly en Fred hebben zich ook voor deze editie weer volledig kunnen uitleven. “Ideeën hebben we altijd genoeg”, bekent hij. “En ook het bijzondere decor dat erbij hoort vinden we altijd wel op een of andere manier.” Zo was er twee jaar geleden die authentieke Amerikaanse lijkentransporter die ze in bij een café hadden gespot. Of zo vond Fred vorig jaar via het internet rouwdoeken. “Wanneer hij ze ging ophalen bleek het een echte begrafenisondernemer te zijn die ze verkocht”, voegt Wesly eraan toe. Om al hun ideeën te kunnen realiseren kan het griezelige duo gelukkig rekenen op heel wat vrijwillige figuranten. “Velen doen al jaren mee en hebben zelf een act in elkaar gestoken, zoals de vaste crew van halloweenfanatan Nick en Glenn”, gaat Wesly verder. “Maar wie zin heeft mag zich altijd komen aanmelden. ‘En plaats gaan ze ook nog genoeg hebben. “Het griezelparcours is dit jaar immers 700 meter langer, waarbij het bijna continu door de velden en de bossen loopt”, besluit hij. “Waar het toch even de straat passeert, zal deze met hulp van gemeente en politie deels of volledig worden afgesloten.”

Met dank aan Conny Juste